woensdag 24 juni 2015

Mijn eerste korte terugblik

Vandaag is het precies acht weken geleden dat ik beëdigd werd als Gedeputeerde van de Provincie Groningen. Ik kan het nu al gewoon zo opschrijven, omdat ik er toch stiekem al een beetje aan gewend ben. Dat kon ik me eind april nog niet voorstellen. Sterker nog: de periode van campagne, verkiezingen en onderhandelen waren zo druk, dat ik nog ook geen tijd voor had gehad om er rustig over na te denken.

Spannende dag: installatie van de nieuwe gedeputeerden


En nu kan ik al een beetje terugkijken. Ik stapte een sneltrein op die Gedeputeerde Staten heet. Voor een aantal onderwerpen kreeg ik een goede en rustige overdracht, maar bij een aantal dossiers was die rust er niet. Dat betekende dat ik, met geweldige ambtenaren achter me, heel snel moest handelen en heel snel in mijn nieuwe rol moest stappen.

Zo vroegen we als college al snel meer tijd aan Minister Kamp om met een gedragen voorstel voor het windmolenpark bij de N33 te komen. We wilden graag de mogelijkheid om met de gemeenten en de omwonenden met een gedragen voorstel te komen. Even leek dat te gaan lukken, maar vandaag kwam Minister Kamp vertellen dat die ruimte er niet is. Een grote teleurstelling.

Interview door RTVNoord na gesprek met Minister Kamp (staat er achter) over windmolens


Gelukkig waren er ook heel veel goede momenten, waar ik erg van heb genoten. We hebben als college grote ambities met betrekking de energietransitie en de circulaire economie. Die grote ambities kunnen we alleen maar realiseren samen met de Groningers. We richten ons dus heel erg op het ondersteunen en uitbouwen van mooie initiatieven die we al in de provincie hebben. Die ' nieuwe' manier van werken uit ons collegeakkoord leidt nu al tot heel veel mooie plannen. Die plannen geven we nu samen snel vorm en ik kan niet wachten om ze ook echt te zien!


Een bedankje van Jeroen van der Berg na het debat op het festival


Dat is dus wel hard werken, maar ik probeer in de tussentijd om jullie op de hoogte te houden...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.