dinsdag 15 september 2015

Den Haag, Facilitaire Zaken en Groen Gas

Na een rustig weekend waarin ik vooral veel heb bijgeslapen en stukken heb gelezen, begon de maandag fris en fruitig. Maar goed ook, want deze week zijn alle dagen van  's ochtends vroeg tot 's avonds laat gevuld. met vergaderingen, maar ook met wat meer bijzondere bijeenkomsten. Zo kreeg ik een rondleiding over de afdeling facilitaire zaken. Een echte tour met uitleg over de kopieermachines van de repro, het postsorteerwerk, een inkijkje in hoe de nieuwsbrieven en persberichten worden gemaakt, hoe de chauffeurs worden ingepland, de receptie alles inpland en doorgeeft en nog veel meer. En ook hoe het grote gebouw van de provincie zelf eigenlijk is ingericht en werkt. Want hoe zorg je dat alle ambtenaren het niet te warm of te koud hebben? zorg je voor de productie van schone energie? zorg je dat de klapdeuren goed werken en dat alles wat besteld wordt ook op z'n plek komt? Allemaal zaken die zo gewoon lijken maar behoorlijk wat lanning en uitvoer kosten. En als dat allemaal goed en mooi loopt, dan moeten we dat toch ook een beetje vieren. Want wist u wel dat het provinciehuis een warmte- koude opslag heeft? en hergebruikt meubilair? en enorme slagen in de energiebesparing heeft gemaakt? En daar nog steeds actief mee bezig is en verder gaat besparen? Goed voorbeeld zeg ik ;-)

Maandagavond gingen we (collegeleden) door naar Den Haag om daar in een hotel te slapen zodat we op tijd bij het Prinsjesdagontbijt zouden zijn.

 Daarna een GS vergadering op locatie. Wijvergaderen  namellijk altijd op dinsdag en normaal is dat natuurlijk in het provinciehuis. Vandaag waren alle gedeputeerden en de Commissaris van de Koning in Den Haag en dus hebben we in Den haag vergaderd. 

Daarna naar het Provinciehuis van Zuid Holland om de troonrede te kijken en ondertussen te lunchen met alle Gedeputeerden van Nederland (op 1 zieke na). En daar heb ik natuurlijk ook even gesproken met mijn GroenLinks-collega-Gedeputeerde van Utrecht.Goed en nuttig om in den Haag te zijn, maar ook fijn om weer in Groningen te zijn voor wat praktische afspraken, zangles en daarna een Groen Gas BBQ op het TTcircuit in Assen ter promotie van duurzame mobiliteit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.