woensdag 9 maart 2016

In het zonnetje..

Na een heerlijke vakantie met familie in de bergen, ben ik afgelopen zondag weer begonnen met werken. Het nadeel van een weekje weg ( en geen week minder werk) is dat de eerste dagen weer direct zo druk zijn dat de vakantie  op woensdag al weer weken geleden lijkt. Gelukkig heeft de buitenlucht me weer energie voor tien gegeven!

Maandag direct een drukke dag met interne overleggen en bezoeken aan de Brederoschool waar we spraken over Energy  Challenges in het onderwijs. Dinsdag was zo'n drukke dag dat ik het op Internationale Vrouwendag te druk had om online aandacht te vragen voor de positie van vrouwen in (overheids-) organisaties en bedrijven. Gelukkig hadden we intern wel een lunchlezing over vrouwelijk leiderschap (door Jellie Tiemersma) georganiseerd .

Vanochtend werd weer duidelijk dat we op dat gebied nog een wereld te winnen hebben: een vergadering met directeuren en vertegenwoordigers van de ministeries telde 15 mannen en 2 vrouwen. Gelukkig heb ik ook de portefeuille Personeel waar diversiteit hoog op de agenda staat, want ook in het provinciehuis is de verdeling niet evenredig. 

Ook hoog op de agenda staat de uitvoering van de Participatiewet. Die wet moet er voor zorgen dat mensen die begeleiding nodig hebben bij hun werk ook aan de slag komen. Zo ook in ons provinciehuis, want ik vind dat wij als overheid een voorbeeldfunctie op dit vlak hebben. Gelukkig zijn er ook bedrijven die dit heel goed oppakken en die ga ik de komende tijd in het zonnetje zetten.

De afgelopen periode was het heel druk met het Programma Energietransitie dat we op 12 februari gepresenteerd hebben. Een programma dat tot stand kwam na vele gesprekken met coƶperaties, wethouders, experts, waterschappen en nog veel meer mensen.  Een behoorlijke klus, ook voor de afdeling, maar dat heeft wel geleid tot een prachtig programma waarmee we grote stappen gaan zetten. Lees hier meer. Volgende week de behandeling van het programma in Provinciale Staten en als het wordt goedgekeurd dan gaan we echt los! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.