dinsdag 24 mei 2016

Van Nieuwspoort naar Noordpoort

Veel van mijn collega's zijn er al vaker geweest, maar ik was vanavond voor het eerst in Nieuwspoort in Den Haag. Letterlijk naast de ingang van de Tweede Kamer, achter een grote deur, zit het internationale perscentrum. Aan de wand de bekende logo's van Nieuwspoort die je zo vaak op het nieuws ziet.
Vandaag werd Nieuwspoort voor de gelegenheid "Noordpoort" gedoopt: een promotie van Energie (-K) Noord Nederland met een bod aan de genodigde kamerleden : 


Het is nu 21.32 uur en we zijn alweer een hele eind op weg naar Groningen. Zo begon en eindigde de dag met energie. Vanochtend las ik om 06.30 de krant met daarin een heel stuk over energietransitie. Dit artikel was naar aanleiding van een interview over de IABR. Deze Internationale Architectuur BiĆ«nnale maakte een tentoonstelling over The NeXT Economy: de kansen van een Biobased Economy en energietransitie voor Groningen. 

Wat doen wij daar nu mee? Hoe gaan we daar vorm aan geven? Dat doen we als provincie door zelf het goede voorbeeld te geven: we maken ruimte voor schone energie, pakken we ons provinciehuis aan, rijden op groen gas, lenen 2 miljoen euro aan  het geothermie-project Warmtestad , zien de energietransitie als integraal thema en laten het terugkomen in programma's zoals uit uitvoeringsprogramma Leefbaarheid en meer. 

Maar voor een goede transitie hebben we iedereen nodig, zo ook gemeenten, bedrijven en natuurlijk het Rijk. En voor dat laatste zaten we vandaag dus in Den Haag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.