donderdag 15 september 2016

Een (financiële) wereld te winnen.


Het is nog vroeg en ik wacht in de regen in Blauwe Stad op een afspraak. Vandaag zal het anders zijn, maar de afgelopen dagen was 'het warme weer' het grootste koffie-automaat-gesprek. De ene helft vond het heerlijk, maar wel jammer dat we dan net weer aan het werk zijn. De andere helft houdt zich wat op de vlakte omdat het weerbeeld niet past bij half september. Volgens het KNMI is het wel eens vaker voor gekomen dat het warm is, maar toch braken we record na record. Vandaag is het weer wat frisser en met een beetje geluk hebben we de komende weken 'normaal' herfstweer.

 Een goed moment om thuis aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. In veel huizen glipt er nog warmte naar buiten en dat is vaak simpel te verhelpen. De subsidie 'energiebesparing in eigen huis' kan je net over de drempel helpen om het dit jaar wel te doen en op tijd warmtebesparende maatregelen te nemen. Ieder jaar dat je wacht met investeren is geld verspilling.
Dat geldt ook voor bedrijven. Daar valt vaak een (financiële) wereld te winnen. Als Klimaatambassadeur maakte ik daar een filmpje voor: 
(Als je het filmpje niet ziet dan is dit het linkje: https://youtu.be/12C5bwKc8vE )