vrijdag 9 december 2016

Welvarend, duurzaam en met kansen voor iedereen

Afgelopen woensdag was de eerste eindejaars-bijeenkomst in mijn agenda. En dat was direct een heel goed begin van een hele reeks ontmoetingen in de maand december. Het gewone werk gaat ook door, dus dat maakt december en januari druk, maar ik hou er wel van. Het is ook het moment om met elkaar te bespreken wat we afgelopen jaar hebben gedaan en komend jaar willen doen. Op de bijeenkomst van VNO-NCW Noord en JNO spraken noordelijk voorzitter Alfred Welink maar ook algemeen directeur Cees Oudshoorn uitgebreid over de energietransitie. Op de dag waarop Minister Kamp zijn Energieagenda presenteerde namen beide geen blad voor de mond. 
"Wij moeten investeringen in de energietransitie op gang krijgen " was de gevleugelde tekst van Cees Oudshoorn. Ook riep hij op tot meer visie in de politiek wat betreft energie en een warmteunie om van het gas af te komen. Ik ga snel bij hem langs om met hem te bespreken hoe we dat in Groningen samen kunnen bereiken. Wat mij betreft maken we tempo
Woensdag was ik op bezoek bij het Noorderpoort in Veendam om  een les aan medewerkers van Synergon bij te wonen. Wat een mooie en praktische manier om medewerkers meer handvatten, vertrouwen in hun kunnen en beroepspersectief te geven! Samen gaan we kijken hoe we de opleidingen nog beter af kunnen stemmen op de grote vraag op het gebied van energietechniek.